részecskeszűrő tisztítása

A részecskeszűrő tisztítása vagy cseréje

Mi a Terracleannél mindig odafigyelünk a részecskeszűrő tisztítása mindig alapos legyen, amely az ügyfél örömét okozza. A tisztítás során a szűrőt egy speciális tisztítófolyadékkal öblítjük az áramlás irányával szemben, amely kiöblíti a hamut a szűrőanyagból és az összes csatornából.

A részecskeszűrő tisztítás folyamatai

A részecskeszűrő tisztítás, a járműbe telepített ultrahangos eljárásokkal elvégezhető, speciális piezo elemek segítségével, amelyek kívülről csatlakoznak a szűrőhöz. Ebből a célból a dízel részecskeszűrőjébe kívülről megfelelő tisztítószert visznek be, és a részecskeszűrő tisztítása egy speciális frekvencián gerjesztve történik, ezáltal a korom és hamu felszabadul és a kipufogórendszeren keresztül öblíti ki.

Kritika

A legtöbb DPF be van vonva, ezért a nem megefelelően elvégzett tisztítás károsíthatja ezt a nemesfém bevonatot. Ezenkívül nem elhanyagolható arányban fordulnak elő a szűrőelemekből származó mikrokrepedések vagy hibás cellaterületek miatti visszautasítások hosszú kezdeti futásteljesítmények után. Ennek teljes kizárása érdekében a szűrőelemeket egyenként kell ellenőrizni. Majdnem 100, kb. 2 × 2 mm keresztmetszetű falcsatornával, amelyek akkor 300 vagy 400 mm hosszúak is lehetnek, ez nem elhanyagolható erőfeszítést jelent. Mi ezt viszont meg is tesszük, ezáltal nem adunk esélyt a meghibásodásra a részecskeszűrő tisztítás folyamán. Oldataink, melyeket használunk hitelesítettek, illetve teljes mértékben alkalmasak a részecskeszűrő tisztítása végrehajtására. A részecskeszűrő tisztítás folyamata közben az évek során gyűjtött tapasztalatokat alkalmazva, a lehető legjobb tisztítási szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Miért ne távolítsa el részecskeszűrőjét

Több kutatás és felmérés során is bebizonyosodott, hogy a DPF tisztítása nagyon hasznos tud lenni a megfelelő tisztító oldatok és folyamatok alkalmazásával a cseréje helyett. Mi a részecskeszűrőnek az eltávolítását viszont nem ajánljuk, mivel nagyon költséges egy ilyen alkatrész megvásárlása, illetve észrevehető különbséget sem tud nyújtani egy megtisztított darabbal szemben. Illetve kritika a szűrő eltávolításakor a csővezeték, a csavaros csatlakozások, az érzékelők és a meglévő oxidációs katalizátor – különösen, ha mechanikusan nem leválaszthatatlanul hegesztett csatlakozással csatlakozik a szűrőelemhez, akár tönkre is mehet vagy megsérülhet. Ebből következően bátran válassza az általunk elvégzett DPF tisztítás, EGR szelep tisztítás, vagy részecskeszűrőkre kiterjedő tisztító szolgáltatásunkat.